1

2

3

4

Oysterize

Vacuüm bereiden en bewaren

gb.png
NL.png
 

Oysterize... wat is het?

 

Oysterize is een nieuw en innovatief product dat gebruikt wordt om luchtige en brosse structuren in producten zoals chocolade en ijs te maken. Ook kunt u de Oysterize uitstekend gebruiken om razendsnel te marineren of om  sous vide te bereiden. En, last but not least: bewaren! Tere of luchtige producten kunt u vacuüm bewaren zonder deze samen te drukken.

De Oysterize bestaat uit twee identieke schaaldelen die in combinatie met een vacuümzak een ruimte vormen die volledig vacuüm kan worden gezogen. Door van deze vacuümruimte gebruik te maken kan de Oysterize voor diverse doeleinden worden gebruikt.

Marineren / Infuseren

Onder vacuüm gaan alle poriën in producten op staan waardoor het marineren en infuseren veel beter en sneller gaat. In de Oysterize blijven de poriën open staan tot de zak om de schaal wordt verwijderd. Hierdoor dringt de vloeistof dieper in het product. Een fantastisch resultaat kan in een paar minuten al worden bereikt.

Luchtige structuren creëren

Producten zoals parfait, ijs en vloeibare chocolade zullen tijdens het vacumeren in de Oysterize  expanderen in de Oysterize. Door het vacuumproces op het juiste moment te stoppen en de inhoud te laten stollen kunnen schitterende luchtige structuren worden gecreëerd. De zuurstof in het product laat ook de smaak nog beter naar voren komen.

 
 

Sous Vide / Vacuumgaren

Kwetsbare producten zoals langoustines, kwartels of tere stukken vis kunnen in de Oysterize sous vide worden gegaard in de oven (tot 75 OC). Door de Oysterize na het garen te koelen blijft de inhoud langer goed.

 
 

Vers houden

Kwetsbare producten die snel oxideren of verkleuren, zoals gesneden avocado’s, dubbelgedopte boontjes of plakjes salami, zullen in de Oysterize zonder verdere hulpmiddelen veel langer vers blijven en hun smaak behouden. Bijkomend voordeel is dat het vacuüm de bacteriële groei af remt.

Bekijk deze timelapse!

 

Wat doet het?

Producten waarin zuurstof is opgesloten zullen tijdens het vacumeren expanderen in de Oysterize. Als de vacuummachine de zak afsluit blijft de ruimte in Oysterize vacuüm totdat de zak die er omheen zit wordt opengeknipt. Door het product in geëxpandeerde toestand te laten stollen of bevriezen kan een schitterende luchtige structuur worden gecreëerd.

Dus kan Oysterize  worden gebruikt om tere voedselproducten, zoals zachte vruchten, klein gevogelte en luchtige baksels, vacuüm te bewaren zonder dat deze samengedrukt worden. En producten die snel oxideren, zoals dubbelgedopte boontjes, gesneden avocado’s of plakjes salami, zullen in de Oysterize zonder verdere hulpmiddelen langer vers blijven. Daarnaast neemt de bacteriële groei af.

En u gebruikt de Oysterize natuurlijk voor het marineren, pekelen of infuseren van vlees, groente en fruit: het vacuüm versnelt deze processen aanzienlijk.
 

 

Hoe werkt het?

Het luchtig te maken product wordt op één van de twee schaaldelen geplaatst, eventueel in een bakje of andere vorm. Daarna wordt het andere schaaldeel er bovenop gezet en in een standaard vacuümzak (40x25 cm) geschoven. Het geheel kan vervolgens in een vacumeermachine volledig vacuüm worden gezogen (99,8% vacuüm of meer bij een professionele machine, met een kamer van minimaal 40x25x10 cm).

Specificaties Oysterize

Minimum temperatuur:   -40 °C

Maximum  temperatuur:   80 °C

Inhoud:      ca 2 Liter

Lengte:      284 mm

Breedte:    200 mm

Hoogte:     90 mm

Gewicht:    ca 640 gram

Materiaal:  Polycarbonaat

 

Ik wil het!

Ja, ik wil graag Oysterize(s) bestellen & zo snel mogelijk met vacumeren beginnen.

Aantal (prijs excl btw)

Verzendkosten:

Wij leveren (ongevacumeerd) in Nederland via POST NL en versturen onze Oysterize pakketjes via track&trace. nb Post NL levert niet op maandag en zon- en feestdagen.
1 - 9 stuks € 7,25 in NL en € 9,95 in België.
vanaf 10 stuks gratis in NL en België.

Betaalwijze:

Betaling van de factuur dient te geschieden binnen 14 dagen na factuurdatum.

Download hier onze leveringsvoorwaarden (het document opent in je browser of vindt je terug in je 'downloads' map).

 

Wie zijn wij?

Entrepreneur Eric Bal heeft Oysterize tot een industrieel product ontwikkeld. Als enthousiaste hobbykok wilde hij een eenvoudig product hebben om vacuum te kunnen bereiden en bewaren. Eric ontwikkelde met Oysterize een unieke oplossing.
Daarmee is Oysterize Dutch design, een 100% Nederlands product dat in Nederland geproduceerd wordt en dat nieuwe mogelijkheden maakt en voedsel verspilling tegengaat.

Fusina Verloop, werkte eerder 12 jaar op verschillende inkoopafdelingen van het Bijenkorf hoofdkantoor. Daarna  promootte zij 11 jaar met haar eigen Bureau De Wonderneming de verkoop en het gebruik van kookboeken en kookboekauteurs door middel van onder andere een landelijke verkiezing. Met haar PR bureau bouwt zij aan de naam & faam van verschillende organisaties.

Voor alle mogelijke informatie over Oysterize neemt u contact op met:

Fusina Verloop

mob (+31)6-26530097

fusina@oysterize.com