Wat is het?

 

Oysterize is een nieuw en innovatief product dat gebruikt wordt om luchtige en brosse structuren in producten zoals  chocolade en ijs te maken. Daarnaast kan de Oysterize worden gebruikt om voedselproducten vacuüm te bewaren. De Oysterize bestaat uit twee identieke schaaldelen die in combinatie met een vacuumzak een ruimte vormen die volledig vacuüm kan worden gezogen. Door van deze vacuümruimte gebruik te maken kunnen prachtige luchtige structuren worden gemaakt.


Een gebruiker met een vacumeermachine heeft genoeg aan de twee schaaldelen en een vacumeerzak. Daarmee is Oysterize een laagdrempelige aanvulling voor de professionele kok.

 

 De top-koks van Gastronomixs hebben voor ons een aantal inspirerende recepten ontwikkeld.
 

Klik op het logo en zie de resultaten!

Vacuüm bereiden en bewaren

Structuur.png
GSX_logo_PNG.png
 

Wat doet het?

Producten waarin zuurstof is opgesloten zullen tijdens het vacumeren expanderen in de Oysterize. Als de vacuummachine de zak afsluit blijft de ruimte in Oysterize vacuüm totdat de zak die er omheen zit wordt opengeknipt. Door het product in geëxpandeerde toestand te laten stollen of bevriezen kan een schitterende luchtige structuur worden gecreëerd.

De Oysterize kan ook worden gebruikt om tere voedselproducten, zoals zachte vruchten, klein gevogelte en luchtige baksels, vacuüm te bewaren zonder dat deze samengedrukt worden.

Producten die snel oxideren, zoals dubbelgedopte boontjes, gesneden avocado’s of plakjes salami, zullen in de Oysterize zonder verdere hulpmiddelen langer vers blijven. Daarnaast neemt de bacteriële groei af.

Als laatste is de Oysterize ook zeer geschikt voor het marineren, pekelen of infuseren van vlees, groente en fruit: het vacuüm versnelt deze processen aanzienlijk.
 

LUCHTIGE EN BROSSE STRUCTUREN

BEWAREN

MARINEREN

INFUSEREN

 

Hoe werkt het?

Het luchtig te maken product wordt op één van de twee schaaldelen geplaatst, eventueel in een bakje of andere vorm. Daarna wordt het andere schaaldeel er bovenop gezet en in een standaard vacuümzak (40x25 cm) geschoven. Het geheel kan vervolgens in een vacumeermachine volledig vacuüm worden gezogen (99,8% vacuüm of meer bij een professionele machine, met een kamer van minimaal 40x25x10 cm).

Specificaties Oysterize

Minimum temperatuur:   -40 °C

Maximum  temperatuur:   80 °C

Inhoud:      ca 2 Liter

Lengte:      284 mm

Breedte:    200 mm

Hoogte:     90 mm

Gewicht:    ca 640 gram

Materiaal:  Polycarbonaat

KAN TOT VOLLEDIG VACUÜM

 

Ik wil het!

 

Wie zijn wij?

Entrepreneur Eric Bal heeft Oysterize tot een industrieel product ontwikkeld. Als enthousiaste hobbykok wilde hij een eenvoudig product hebben om vacuum te kunnen bereiden en bewaren. Eric ontwikkelde met Oysterize een unieke oplossing.
Daarmee is Oysterize Dutch design, een 100% Nederlands product dat in Nederland geproduceerd wordt en dat nieuwe mogelijkheden maakt en voedsel verspilling tegengaat.

Fusina Verloop, werkte eerder 12 jaar op verschillende inkoopafdelingen van het Bijenkorf hoofdkantoor. Daarna  promootte zij 11 jaar met haar eigen Bureau De Wonderneming de verkoop en het gebruik van kookboeken en kookboekauteurs door middel van onder andere een landelijke verkiezing. Met haar PR bureau bouwt zij aan de naam & faam van verschillende organisaties.

tweeKarikaturen.png
tweeKarikaturen.png

Voor alle mogelijke informatie over Oysterize neemt u contact op met:

Fusina Verloop

mob (+31)6-26530097

fusina@oysterize.com